Om akustik

Hvad er akustik?

Akustik er et udtryk for, hvordan lyden opfører sig i et afgrænset område.
Altså typisk et rum.
I et rum, der har det, vi opfatter som god rumakustik, er det vigtigste, at lyde som tale og musik kan høres så klart og tydeligt som muligt, mens de uønskede lyde, altså støjen, dæmpes mest muligt.

Det er lidt svært at definere entydigt, hvad støj er, men man kan sige, at der er tale om støj, når lyden skader, irriterer eller forstyrrer os.
Velklingende musik bliver til støj for den, som ikke ønsker at høre den. Høje stemmer til en ellers hyggelig komsammen bliver til irriterende støj, hvis lokalet har dårlig akustik.

Helt centralt for akustikken i et rum er efterklangstiden, dvs. den tid, det tager, fra en lyd stopper, til den dør ud i rummet.
Rent teknisk er efterklangstiden defineret som den tid, det tager for lydniveauet at falde 60 decibel(db).
En lang efterklangstid giver en rungende virkning i lokalet, fordi lyden kastes tilbage fra overfladerne og er lang tid om at dø ud, hvilket får støjniveauet til at stige.

I et lokale med kort efterklangstid vil der være et klart og tydeligt lydbillede, tale er nem at forstå, og baggrundsstøjen minimal.

Har du problemer med dårlig akustik i hjemmet, på din arbejdsplads eller noget helt tredje, så er Lydac Akustik altid behjælpelige med at finde en løsning på det specifikke akustikproblem.

Ved brug af lydabsorberende produkter og ekspertisen, der eksister i Lydac Akustik, vil støjniveauet ikke længere være et problem i det daglige!

Læs om løsninger i vore brochurer - klik her

Ring mig op

Navn