Akustik

Akustik

Akustik

De fleste oplever støj i hverdagen, bevidst eller ubevidst. Støj forekommer i de fleste lokaler hvor der arbejdes, undervises, tales eller høres musik mm. Ude er støjen værst i byerne, selvom man vænner sig til storbyens bilstøj, maskiner og mange mennesker.

Ude kan det være svært at gøre noget ved støjen, andet end at beskytte sig selv. Man kan med fordel bruge feks høreværn eller ørepropper, hvis man arbejder med støjende maskiner eller færdes i samme miljø. Inde er der flere muligheder for at regulere støjen, men det er også her den er værst for de fleste. Akustikløsninger inde er Lydac Akustik´s kerneområde og her vi har mange års ekspertise i lyddæmpning og bedre akustik. Man kan se hvad vi tilbyder i akustikløsninger her.

Herunder uddybes lidt om de forskellige akustikbegreber vi arbejder med. Det kan være du har et spørgsmål til akustik som du kan finde svar på her.

Hvad er akustik? Ordet akustik bruges i vores sammenhæng om hvordan et rums omgivelser påvirker klangen og dermed tale og musikkvaliteten. God akustik er ikke entydig, da en god akustik i en koncertsal ikke er lig med en god akustik i et køkken eller en stue. Er du interesseret i en mere teknisk definition kan du finde det her  eller her

Dårlig akustik

Dårlig akustik i både boliger, institutioner, kontorer eller produktionslokaler er belastende for hørelsen og trivslen. Vedvarende støj i hverdagen kan beskadige hørelsen, men også virke trættende og give hovedpine. Hvis man har problemer med akustikken er der flere ting man selv kan gøre for at sænke lydniveauet.

Vores moderne minimalistiske indretning af boliger, med store åbne rum, enkel møblering og mange hårde materialer er grobund for det vi betegner for en dårlig akustik. Modsat vil flere polstrede møbler, filtdupper under stole og borde, tæpper, gardiner, reoler med bøger og andre bløde genstande være med til at dæmpe lyden markant i de fleste rum, især når vi snakker om boliger og institutioner.

Hvordan måler man akustik

Man kan henvende sig til en ekspert i rumakustik som feks Lydac Akustik og få en eksakt måling af efterklangstider og akustik. Hvis man selv er i tvivl om man opholder sig i et uhensigtsmæssigt lydklima, kan man blot prøve at klappe hårdt og lytte til ekkoet. Er ekkoet lang tid om at forsvinde kan der helt sikkert laves forbedringer i lokalet.

Akustikplader til loft

Et akustikloft kan i mange tilfælde absorbere lyden fra lokalet. Akustikloft kan monteres fra ny eller man kan få eftermonteret lydplader, der monteres med en lille afstand til loftet. Alternativt i et wireophæng, hvis der er meget højt til loftet. Loftpladerne er udført i et design og kvalitet så de kan monteres de fleste steder uden at forringe det æstetiske. I lokaler hvor der allerede er monteret akustikloft, men hvor lyden stadig er generende, kan eftermontering af lydplader udenpå de eksisterende, ofte være med til at afhjælpe lydproblemerne.

Akustikplader til vægge

Uanset om vi taler om bolig, kontor eller institutionslokaler er store bare vægge ikke godt for rummets lydklima. Især hårde betonvægge og glatte overflader afviser lyden, der så kastes tilbage i rummet og forværrer støjen. Lydac´s vægflåder er specielt fremstillede med henblik på at absorbere denne lyd, så den ikke kastes tilbage.

Lydpladerne montere på strategiske rigtige steder rundt på væggene i lokalet og kan dæmpe lydniveauet markant. Man kan vælge lydplader i enkelt rent design eller man kan feks få påtrykt kunst, billeder eller anden grafik der samtidig pynter op i lokalet.

Akustikbilleder er specielt populære og hos Lydac Akustik kan man vælge mellem mange anerkendte kunstnere til dekorering af pladerne. Har man egne motiver af feks børnene eller naturen kan disse blive påtrykt pladerne, så de giver et personligt udtryk i rummet.

Akustik rådgivning

Lydac Akustik har mange års erfaring i akustikløsninger for institutioner og virksomheder. I de sidste år er der opstået stor efterspørgsel på akustikrådgivning i private boliger. Hjem der i mange tilfælde er præget at netop store åbne lokaler, hårde materialer og minimalistisk indretning som er moderne i disse år.

Har du akustik udfordringer du ønsker professionel hjælp til er Lydac klar til at rådgive om akustik og udføre akustikforbedrende løsninger, i børnehaven, skolen, idrætshallen, kontoret, boligen eller hvor du end har behovet.

Støjreduktion